32130 Draky H – ankstyvas saikingai aštrių paprikų hibridas. Augalai vidutinio aukščio. Sunokę vaisiai tamsiai raudoni, 15 cm. ilgio, 4 mm storio sienelėmis. Auginamas šiltnamiuose. Nuo 1000 iki 2000 vnt.

 

32150 Patio Fire Čili mini – žemaūgiai, dekoratyvūs, aštrūs pipiriukai. Krūmai neaukšti, iki 40 cm., kompaktiški. Atsparūs šviesos trūkumui, todėl auginti galima ne tik šiltnamyje, balkone ar terasoje, bet ir vazone ant palangės ištisus metus. Vaisiai nedideli, ilgi, siauri, iki 10 g. Pradėję nokti jie būna geltoni, vėliau tampa oranžiniai, gerai sunokę - raudoni. Vienu metu ant krūmo būna visų spalvų vaisių. Atrodo labai gražiai. Kapsaicino kiekis nenurodomas.

 

 

32160 Variegata – dar vienas margalapis aštrus pipiriukas. Augalas neaukštas, kompaktiškas, smulkiais baltai žaliais lapeliais. Vaisiai nedideli, apie 2 cm. ilgio, raudoni, virš lapų iškilę kaip žvakelės. Aštrumas nenurodomas. Auginti galima ir vazone balkone ar terasoje.

 32170 Tricolor variegata - dar viena daržo ar palangės puošmena, margalapis aitrusis pipiriukas. Augalas vos 30-40 cm. aukščio, lapai žalios, baltos ir violetinės spalvos. Vaisiai nedidukai, 2-5 cm. ilgio. Iš pradžių būna violetiniai, pradėję nokti, tampa raudoni. Tikras margutis. Pagal Skovilio skalę nuo 3000 vnt.

 

 

32190 Jalapenas (Chalapa) – ankstyva, derlinga aitriųjų paprikų veislė. Vaisiai užauga iki 8 cm. ilgio, sunokę būna raudoni. Kuo labiau vaisiai sunoksta, tuo jie būna aštresnio skonio. Auginamos šiltnamiuose ir lauke, galima auginti vazonuose. Tinka picoms, troškiniams, konservuoti, šaldyti. Aštrumas 1000-3500 vnt.

 

32210 Vampire – šiltnamio ar didesnio vazono puošmena. Augalas apie 60 cm. aukščio. Labai ankstyvas ir derlingas. Tamsūs lapai ir violetiniai žiedai atrodo įspūdingai. Vaisiai juodi, 8-10 cm ilgio, sunoksta iki raudonos spalvos. Aštrumas pagal Scoville skalę 14 000.

32290 Cayenne (kajeno pipiras) - aitriųjų paprikų veislė. Tai plonas smailas pipiras pasižymi ypač aštriu skoniu. Patiekalams naudokite supjaustytą plonomis juostelėmis ar žiedeliais. Dažniausiai naudojamas įvairiems rytietiškiems patiekalams. Kapsaicino kiekis 30 000-50 000 vnt.

 

32330 Satan’s Kiss – greitai auganti, derlinga aštrių pipirų veislė iš Pietų Italijos. Vaisiai apvalūs, nedideli, 2 cm. skersmens. Plačiai naudojami kulinarijoje. Italijoje tradiciškai kepami grilyje įdaryti ančiuviais ir mocarela. Aštrumas pagal Skovilio skalę – 40 000-50 000 vnt. Mažučiai, bet aštrūs. Tikri Šėtono bučinukai?

32390 Habanero Red - datulinės paprikos. Vaisiai nedideli, 4- cm., aštraus, deginančio skonio, raudoni, savo forma primena žibintą. Kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę - 300 000.

 

 

32410 Habanero Orange - datulinės paprikos. Vaisiai nedideli, 4- cm., aštraus, deginančio skonio, oranžiniai, savo forma primena žibintą. Dvigubai aštresni nei raudonieji habanerai. Kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę - 600 000.

 

 

 

32430 Trinidad Moruga Scorpion - datulinė paprika, ekstremaliai aštri. Tai vienas aštriausių pipirų pasaulyje. Kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę siekia 1 200 000. Tinka gardinti daugelį patiekalų, net desertus, tik atsargiai su kiekiu.

 

32450 Carolina reaper - datulinė paprika. Pipiras yra raudonas, gumbuotu paviršiumi su maža smailia “uodega”. 2017 m. įrašytas į Gineso rekordų knygą kaip aštriausias čili pipiras pasaulyje, aplenkdamas ankstesnį rekordininką Trinidado „Scorpion“. Kapsaicino kiekis pagal Skovilio skalę (SHU) 2 000 000. Tiesa, Lietuvoje dėl saulės trūkumo tokio aštrumo gali nepasiekti.

 

Padauginus aitriųjų paprikų nerekomenduojama gerti vandens. Geriau naudoti kefyrą, pieną, duoną, ryžius. 

 

 

 

Please publish modules in offcanvas position.