BAKLAŽANAI DUMPLAINIAI  


     Baklažanų daigų kataloge rasite populiariausias baklažanų veisles ir hibridus.

    Taip pat siūlome paeksperimentuoti ir užsiauginti mūsų lysvėse dar retai auginamus dumplainius (dumplūnes). Jų rasite dviejų tipų – vaisinių ir daržovinių. Pirmieji – smulkesni, valgomi švieži, turi egzotinių vaisių skonį, tinka uogienėms. Antrieji – stambesni, turi rūgštoką, pilnai nesunokusių pomidorų skonį, bet puikiai tinka padažams, čatniams, džemams, troškiniams.

 

 

 


     

 

41130 Bonica F1 – ankstyvas hibridas, auginimui šiltnamiuose ir lauke. Augalai 50-60 cm. aukščio. Vaisiai ovalūs, tamsiai violetiniai, blizgūs, 250-350 g svorio.

 

 

41150 Classic F1 – ankstyvas hibridas, auginamas šiltnamyje ir lauke. Derėti pradeda po 75 dienų nuo daigų pasodinimo. Vaisiai ištempto ovalo formos, 18-22 cm ilgio, tamsiai violetiniai, blizge odele.

 

41170 Korol sievera (Šiaurės karalius) – ypač ankstyvas, atsparus šaltesniam orui hibridas. Puikiai mezga ir vėsesnę vasarą. Galima auginti lauke. Vaisiai ilgi, iki 30 cm., siauri. Dera gausiai. Minkštimas baltas, nekartus.

 

 

42110 Dumplūnės Peruvinės (Physalis peruviana) augalas apie 1 m aukščio. Vaisiai oranžinės spalvos, nedideli, apie 1 cm skersmens, saldžiarūgščiai, kvapnūs. Vartojami švieži, troškinti su svogūnais ir porais, konservuoti. Džiovinant gaunamos savotiškos razinos. Vaisiai turi daug mineralinių medžiagų, vitaminų, karotino, pektino. Rekomenduojama valgyti sergantiems inkstų akmenlige, sąnarių ligomis, podagra.

 

 42130 Dumplūnė Jantar (Physalis pruinosa)maži, 0,5 - 1 cm skersmens vaisiai yra saldžiarūgščio ananasų skonio, turi daug mineralinių medžiagų, vitaminų, karotino, pektinų.. Augalas žemas, tik 20-25 cm aukščio.

 

42150 Dumplūnė Amarylla – dumplūnės arba dumplainiai dar retokai mūsuose auginamos daržovės, kurios turi gydomųjų savybių. Dumplainius rekomenduoja valgyti sergantiems inkstų akmenlige, sąnarių ligomis, podagra.  Turi medžiagų raminančių nervų sistemą. Sultingi, aromatingi saldžiarūgščiai vaisiai turi daug mineralinių medžiagų, vitaminų, karotino, pektinų. Meksikiečiai labai vertina puikias kulinarines dumplainių savybes. Pabandykite pasigaminti kompotų, konservuokite su svarainiais, rauginkite, marinuokite,  troškinkite su svogūnais ar porais ir t.t.

Please publish modules in offcanvas position.